Autobedrijf de Jong

Automatische
versnellingsbak

Bij ons bent u aan het juiste adres om problemen met uw automatische versnellingsbak te laten op te lossen.

Hieronder vertellen we u meer over onze kennis.

Welke klachten kunnen verholpen worden met Spoelen/flushen van de automaatbak?

Veel klachten die te maken hebben van de automatische versnellingsbak kunnen verholpen worden met het Spoelen/flushen van de ATF-olie.

Hieronder een opsomming van veel voorkomende klachten.

1-Schokken met doorschakelen
2-Niet goed kunnen kiezen en vasthouden van versnelling
3-Kick-down functioneert niet goed
4-Schommelde toerentallen
5-Slippen automaat
6-Verhoogt brandstofverbruik

Hieronder een korte uitleg over de mogelijke oorzaak van de genoemde klachten.

 • Schokken met doorschakelen
  Door interne vervuiling en dikkere ATF-olie functioneren de schakelventielen in de automatische versnellingsbak niet snel genoeg. Hierdoor gaat het overschakelen vaak gepaard gaat met schokken/bonken. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de ventielen zijn de meeste klachten van ruw overschakelen te verhelpen.
 • Niet goed kunnen kiezen en vasthouden van versnelling
  Door dichtslippen van oliekanalen of vervuiling van de ATF-olie kan het zijn dat de ideale oliedruk in een circuit niet wordt gehaald. Hierdoor kan het voor komen dat een versnelling niet wordt ingeschakeld of dat de versnelling niet wordt vast gehouden. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen kunnen veel klachten van een twijfelde versnellingsbak verholpen worden.
 • Kick-down functioneert niet goed
  Door dichtslippen van oliekanalen of vervuiling van schakelventielen kan het zijn dat de kick-down functie van de versnellingsbak ruw (bonkend gevoel) of zelfs niet wordt aangesproken. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen/schakelventielen kunnen veel klachten van een twijfelde versnellingsbak verholpen worden.
 • Schommelde toerentallen
  Door een dikke ATF-olie kan de oliedruk in de versnellingsbak niet constant gehouden worden waardoor als gevolg een de het toerental kan gaan schommelen. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en reinigen kunnen veel klachten van een automatische versnellingsbak verholpen worden.
 • Slippen automaat
  Overmatig slippen bij schakelen en/of slecht schakelen komt veelal door vervuiling van de ATF-olie. Door slijtage in combinatie met vervuiling raken de oliekanalen verstopt. Door Spoelen/flushen van de ATF-olie en het reinigen van de oliekanalen/schakelventielen kan in de meeste gevallen overmatig slippen van de automatische versnellingsbak verholpen worden.
 • Verhoogt brandstofverbruik
  Overmatig slippen, slecht kunnen kiezen van de juiste versnelling enz. kunnen ertoe leiden dat de motor constant op een niet economisch toerental draait met als gevolg een extra en onnodig brandstofverbruik. Heeft u alles al geprobeerd om het overmatig brandstofverbruik terug te dringen? Laat dan eens uw automatische versnellingsbak Spoelen/flushen.

Wanneer heeft Spoelen/flushen van de automaatbak geen zin?

Spoelen/flushen van de automatische versnellingsbak is vooral geschikt voor preventief onderhoud gelijk aan een onderhouds beurt aan de motor. Door de versnellingsbak goed te onderhouden zijn de meeste versnellingsbak gerelateerde klachten te voorkomen. Veel klachten zijn met het spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak te verbeteren of te verhelpen, helaas kunnen wij hiergeen garantie op geven. Geef de automaatbak dus een spoelbeurt voordat zich klachten gaan voordoen.

Schrijft de fabrikant geen verversing perioden voor? Dan adviseren wij, afhankelijk van het gebruik en de belasting van de automaatbak, de ATF-olie te laten verwisselen om de 60 a 120.000 kilometer. Zo voorkomt u veel van de klachten.

In somige gevallen heeft het Spoelen/flushen van de bak geen zin meer. Een versleten of defect onderdeel kunnen wij NIET repareren door te Spoelen/flushen. In al deze gevallen zal het onderdeel eerst vervangen moeten worden om de klacht te verhelpen.

Wilt u meer weten?

Heeft u specifieke vragen of wilt u graag meer informatie over ons aanbod of onze diensten? Ons deskundige team staat graag voor u klaar! Neem gerust contact met ons op.